Pengikut

Thursday, 8 August 2013

Selamat Hari Raya Aidilfitri

Ya Allah! Janganlah Dikau jadikan puasa ini sebagai puasa yang terakhir dalam hidupku. Seandainya Dikau menetapkan sebaliknya,maka jadikanlah puasaku ini sebagai puasa yg d rahamati, bukan puasa yg sia-sia.


Seandainya masih ada padaku dosa yang belum Dikau ampuni atau dosa yg menyebabkan daku diseksa kerananya, sehingga terbitnya fajar malam ini atau sehingga berlalunya bulan ini, maka ampunilah semuanya wahai Yang Paling Pengasih dari semua yg mengasihi.

Ya Allah! Terimalah puasaku dengan sebaik-baik penerimaan, perkenan,kemaafan,kemurahan,pengampunan dan keredhaan mu. Sehingga Dikau memenang daku dengan segala kebaikan yg di tuntut, segala anugerah yg Dikau curahkan di bulan ini.


Selamatkan daku di dalamnya dari kebimbangan terhadap bencana yg mengancam atau dosa yang berterusan. Demikian jua, dengan rahmat-Mu golongkan daku ke dalam orang2 yg mendapatkan (keutamaan) malam al-Qadar. Malam yg telah Dikau tetapkan lebih baik dari seribu bulan.


Semoga perpisahanku dengan Ramadan ini bukan lah perpisahan untuk selamanya dan bukan juga pertemuan terakhirku. Moga daku dapat kembali bertemu pada Ramadan mendatang dalam keadaan penuh harapan dan kesejeteraan. Aamiin Aamiin Aamiin Ya Rabbal Alamin..


Selamat Hari Raya Maaf Zahir & Batin






Wednesday, 17 July 2013

Setahun Berlalu 2012-2013

Assalamualaikum & Hi to all readers ☺

Ampun beribu ampun kengkawan yg senasib dah berhabuk blog ni lama x update.. Hehehe.. Busy ngan keje as well as other activities.. Cuma hari ni je terfikir & rindu sangat² nak buat karangan (mcm back to school plak ekk ☺).. 


Selesa, 14hb Mei 2013 (dah lapuk lahhhh, hehe..) yang lalu temujanji dgn doktor mengetahui bacaan CD4 dan kiraan VL terkini. Syukur kehadrat illahi keputusan CD4 saya 2 kali ganda dari sebelumnya dan VL plak "un-detectable".. Ku berserah kepadamu Ya Allah semoga semuanya dalam keadaan baik² sahaja.. 

To all kengkawan yang senasib, saya doakan kalian semua dalam keadaan sihat walafiat amin ya rabb.. Apa² pun semua belum berakhir.

Akhir sekali selamat menjalani ibadah puasa dan semoga amalan kita diterima Allah SWT.

Chowww ♥♥♥♥









Friday, 1 March 2013