Pengikut

Thursday, 24 May 2012

Sebulan sudah berlalu..

Assalamualaikum & Salam Sejatera semuanya.


Pertama² kali saya ingin mengucapkan syukur kehadrat illahi memberi peluang saya untuk masih lagi bernafas hingga ke hari ini setelah disahkan +ve HIV pada 23hb April lalu. 


Kelmarin suntikan kedua Hepatitis A&B telahpun dibuat yang mana suntikan pertama dibuat pada hari pertama saya didapati +ve. Lepas je suntikan pagi kelmarin, punya lah demam dibuat oleh vaccine tu. Malam memang tak leh tido lak tu.. Apa² pon semua tu doktor lakukan bagi pencegahan awal sebelum apa² terjadi. 


Tak banyak luahan nak diceritakan kan pada hari ni. Saja nak update blog takut² suram je nanti hihihi.. 


19hb lepas saya gi pemeriksaan XRay kat hospital. Harap² lah tak de menda yang tak di ingini dalam keputusan nanti.


Next appointment saya pada 19hb Jun (19 hari selepas hari kelahiran saya). Dimana pada hari tu lah saya akan mengetahui bacaan CD4 saya. Malas nak tension sangat, takot² jadi stress plak saya nanti. Apa² pon saya berdoa kepada Allah semuanya baik² saja amin ya rab.


Ni link yang my late friend post kat FB dia the day b4 he died in motocycle accident,. Bila dgr je lagu ni, mula lah air mata membasahi pipi. Al-Fatihah buatmu sahabat, semoga Allah menempatkan mu bersama² org yang beriman.





Saya dedicate to all PLHIV kat Malaysia & Brunei. 


Terima kasih banyak http://akuhivpositif.blogspot.com/ saya dapat banyak info dari blog ni. To En Rafie, terima kasih memberi kepercayaan saya untuk menulis blog ni ☺





3 comments:

  1. semoga allahyarham ditempatkan di sisi orang2 yang beriman.
    takziah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dan gak diampunkan segola dosa² nya, amin Ya Allah

      Delete